مهدی طغیانی:

نرخ تورم با ثبات در کشور منجر به ایجاد نرخ ارز ثابت می‌شود

۲۱ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۷ کد : ۳۶ اخبار و رویدادها
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت ثابت ماندن نرخ تورم در کشور به ثبات نرخ ارز خواهیم رسید.
نرخ تورم با ثبات در کشور منجر به ایجاد نرخ ارز ثابت می‌شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین‌شهر، مهدی طغیانی در نشست حضوری و مجازی اقتصادی و فرهنگی با موضوع «آسیب‌های کاهش ارزش پول ملی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین‌شهر خاطرنشان کرد: علت عدم مبادلات تجاری با پول ملی، میخکوب شدن پول ملی سایر کشورها به دلار آمریکا است که این کشورها عملاً قواعد خزانه داری آمریکا را رعایت می‌کنند.

وی افزود: برآیند عرضه و تقاضای ارز خارجی و پول ملی تعیین کننده نرخ تسعیر است و تعیین می‌کند هر ریال با چند دلار مبادله شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: علت اصلی وجود حجم زیاد رسوب کالاهای وارداتی در گمرکات کشور به دلیل مشخص نبودن منشاء ارز و عدم تخصیص ارز استفاده شده در سامانه‌های بانک مرکزی کشور می‌باشد.

وی تاکید کرد: بر اساس اولویت‌های مورد نیاز کشور ارز برای تامین کالاهای اساسی، مواد اولیه خط تولید و قطعات و ماشین آلات خطوط تولید تخصیص داده می‌شود و برای حفظ نرخ برابری دلار و ریال وارد کنندگان باید منحصراً از سامانه نیما و صرافی مجاز ارز تخصیص کنند.

طغیانی قدرت اقتصادی کشورها را پشتوانه حفظ ارزش پول ملی آن کشور دانست و افزود: قدرت اقتصادی باید بتواند با تولید کالا و خدمات منجر به صادرات و ارز آوری در کشور شود و از ورود کالاهای غیرضروری جلوگیری نماید.

وی اضافه کرد: باید عرضه و تقاضای واردات و صادرات به صورت هم وزن، متعادل و با موازنه برقرار انجام شود و در کشور باید به ازای تعداد اقلام وارداتی، به همان میزان اقلام صادراتی وجود داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به لزوم ثبات در نرخ متغیرهای اقتصادی تصریح کرد: در اقتصاد باید نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و نرخ رشد با ثبات باشد و این در حالی است که ثابت ماندن نرخ تورم منجر به ثبات در نرخ ارز خواهد شد.

وی افزود: مشکل اصلی حال حاضر در اقتصاد کشور افزایش سیل آسای نقدینگی و به دنبال آن افزایش نرخ تورم است و باید رشد حجم پول متناسب با رشد تولیدات باشد.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی در حال تصویب طرح‌های اقتصادی همچون طرح مالیات بر خانه‌های خالی با هدف کنترل بازار مسکن و نرخ اجاره در شهرهای بالای 100 هزار نفر است.

وی اضافه کرد: طرح تامین مالی و جهش تولید مسکن با احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی و طرح اصلاح نظام مالیاتی کشور از دیگر برنامه‌های اقتصادی مجلس شورای اسلامی به شمار می‌رود.

( ۱ )